Barnvänligt julgranspyssel

Igår testade vi för första gången på att smälta pärlor i pepparkaksformar som skulle bli fina julgranspynt till våran julgran här hemma.

Vi gjorde pysslet igår för första gången  tillsammans med ett par vänner och deras barn och då gick det hur lätt som helst då att lossa de smälta pärlorna direkt ur formen, men idag här hemma när vi gjorde samma sak, var dom inte riktigt lika medgörliga. Så det verkar vara beroende på formar och pärlor kanske, va vet jag. Ut fick vi dem med hjälp av Peter.

Vill iaf med detta inlägg tipsa om ett enkelt och lagom tidskrävande pyssel för er med barn.

Nu sitter dom i vår gran och dinglar så fint – ju äldre barnen blir desto mer hemgjorda julgranspynt lär det nog bli :)

JulgranspyntLägg ut valfria pepparkaksformar på bakplåtspappersklädd form och fyll botten på formarna med pärlor i valfria kulörer.  image Ställ in plåten i ugnen på 200 grader i ca 5 min tills pärlorna smält. Julgranspynt 1När det svalnat något försöker man få loss dem ur formen.Julgranspynt 2Sedan är det bara att hänga i ett snöre  i valfritt hål och hänga upp i julgranen.Julgranspynt 3

Julgranspynt 3

Julgranspynt 4

Barnen tyckte det var roligt den korta tiden det faktiskt tog innan det var klart.

Så har ni otåliga barn så passar detta perfekt om man ändå vill pyssla lite grann.