Krämig lövbiffsgryta

Grytor kanske känns lite höstigt, men jag bara älskar det, och speciellt när man slänger ihop lite vad man har hemma i kylen. Den här grytan var en sådan. Så god och krämig!! Jag använde mig av 1 kg lövbiff och passade på att göra storkok när jag ändå höll på, perfekt att ha i frysen :)

Ingredienserna jag använde var följande

  • Lövbiff ca 500g
  • 1 lök
  • 250 g champinjoner
  • 1-2 msk kalvfond
  • En skvätt soja (för färgens skull)
  • 1/2 paket philadelphia vitlök och örter
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl creme fraich
  • Persilladekrydda

Gör så här:

Strimla lövbiffen och stek den i panna i omgångar, lätt att den annars kokas om man har för mycket på en gång i pannan. Lägg sedan över i en gryta/kastrull. Hacka löken i vilken storlek du själv föredrar och rensa champinjonerna bort från smuts och dela dem i 4 delar, 2 om de är små. Bryn sedan löken och champinjonerna i rikligt med smör tills löken blivit glansig och champinjonerna fått lite färg.
Häll detta över lövbiffen och tillsätt creme fraich, grädde, philadelphia, soja, samt persilladekryddan efter smak och tycke.

Låt nu grytan stå och puttra till sig ca 30 min så att den blir riktigt krämig och fin.
Smaka av och rör om lite under tiden och tillsätt mer vätska om du tycker det behövs.

Jag serverade den här krämiga lövbiffsgrytan med en fräsch sallad, så gott!!

Krämig lövbiffgryta 1