Har du överblivna bananer som börjar se rätt hängiga och bruna ut? Ja då passar de utmärkt till den här kakan! Saftig, enkel och mycket god, smakar lite som mjuk pepparkaka skulle jag nästan säga.
Receptet kommer ifrån kokaihop.se
Ingredienser
2 st övermogna bananer
50 g smör
2 st ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
0,5 dl mjölk
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en avlång brödform (eller någon annan slags form) och bröa den med kokosflingor.
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel och rör sedan ner det i äggsmeten med en slickepott.
Tillsätt smöret och de mosade bananerna samt mjölken och rör ihop till en jämn smet.
Häll i smeten i formen och grädda i ugnen 40-50 min. Håll gärna koll på tiden då ugnarna varierar, jag brukar alltid kolla efter ca 30 min och känna med sticka om den är klar.
Kakan går också bra att frysa ner antingen hel, skivade i lagom skivor eller dela den på hälften om man inte äter upp den samma dag. Bra kaka att göra om man har bananer som man tänkt slänga, perfekt då har man ju en kaka i frysen att ta fram om man får oväntat besök också ju :)
Du måste vara inloggad för att kunna skicka en kommentar.