Sy ett babynest

Sen jag blev gravid har man ju googlat runt lite på olika saker man kan tänkas behöva under första tiden med en nyfödd, det jag var extra sugen på var att köpa mig ett babynest för jag tyckte det kändes mysigt för bebben att sova i och som man sedan sen kan ha i mellan mig och Peter i sängen. Men saken var den att den kostade lite väl mycket för att det skulle vara värt det, det är ju ändå ingen ”nödvändig” grej utan mer smidigt, ca 800 kr kostar en babynest att köpa, Ja ni förstår ju att det inte är värt det.

Så jag började helt enkelt googla runt på babynest och hittade massor med bloggar som sytt sina egna nest och då var jag såklart inte sen på att testa det också, eftersom jag nu har 4 fina tildatyger som jag tänkt använda till något så passade det här perfekt.

Jag var faktiskt lite skeptiskt till att jag skulle klara av det eftersom jag inte är jätte haj på att sy, men man lär sig genom sina misstag :)

Hittade en jätte bra beskrivning som verkligen gick att fatta sig på och som gjorde att jag tillslut klarade av att på några timmar ha mitt egna lilla babynest! lindabireseveriksson.blog.se gå in där och få beskrivningen så som jag gjorde, tackar så hemskt mycket för att du lagt upp en sån bra och utförlig beskrivning!!

Några bilder på det färdiga resultatet kommer här

Perfekt att flytta med sig till soffan..

Eller lägga i barnvagnen.. ja lite trång blev det nog allt :)

Allt eftersom bebisen växer i längden så får man öppna upp rosetten och släppa den lite så får den plats ett tag till. Man kan nog också försöka att ta ur lite vadd också om det blir allt för trångt, alternativt så gör man en ny med måtten lite större än den här så kanske man kan ha den i någon månad till.

Har ni några mer tips på vad man kan sy till bebis? Jag håller just nu på med en smart sak som min kompis Jenny tipsade mig om.. mer om det i ett annat inlägg.

Lycka till med att göra ditt egna babynest! kan bara rekommendera att göra en sån, kul att ha något till bebis som man gjort alldeles själv också!

Kram Rebecka

11 kommentarer

 1. Va fiiin den blev =))) Kul att du tyckte att den va lätt att förstå. är ju så nyfiken att se hur det blev =) Skulle behöva stoppa min kant lite mer men det får bli om det kommer ett syskon. Min lilla Ronja vägrade ju att ligga i våran, men katten älskade den..haha!!
  Vilken fin blogg du har.
  Kram Linda

  • Tack! Är väldigt nöjd och jag älskar mina tildatyger som gör att den blir extra fin :)
   Haha, bra att katten gillar den iaf :) Vi får se om min lilla skrutt kan tänkas att tycka om den, annars får jag ge bort den till våran katt som har bytt hem precis (till min syster).
   va kul att du gillar min blogg!

 2. Helt underbar, jag kan inte heller sy så funderar på om jag ska försöka mig på det eller be min duktiga syster om hjälp. Men det ingav lite hopp om du inte heller var så haj på att sy men ändå lyckades med det här!

  • Allt går, bara man läser noggrant flera gånger beskrivningen så sitter det sen :) Har också sytt mig en amningskudde, som jag inte heller fattade beskrivningen på till en början, men det gick det med :) Testa vettja och sy babynestet och lycka till, det kommer gå kanon :)

 3. Otroligt fin! Ska testa att göra en själv nu. Tack för tipset! :) Vart kan man köpa tildatyger? Mvh

  • Tack så mycket! Är väldigt nöjd själv! :)
   Jag har köpt dessa tyger på Panduro, där har dom en massa fina tyger av Tilda, kika in där vettja. Välkommen tillbaka! :)

 4. Hej! Vilken fin babynest! Blev sååå inspirerad när jag såg din att jag kommer att sy en likadan. Har aldrig använt en symaskin förut men kommer att få lite hjälp. Apropå tildatyget som du använt, när jag tittade på Panduros hemsida står det 50×55 Mille Teal Tildatyget. Hur mpnga förpackningar behöver jag köpa så att det ska räcka till en babynest? Tacksam för svar!

  • Hej! Va kul att jag kunde inspirera dig till att göra ett eget nest :)
   hmm, ja du det var en bra fråga. Jag har tyvärr inte köpt det i förpackningar utan mitt var per meter då jag
   köpte det på Panduro. Du kan ju alltid ringa och höra med kundstjäns där och se va dom säger. Lycka till med ditt babynest, välkommen tillbaka!

Kommentarer är stängda.