Lchf plättar

I en av julklapparna jag fick i år, förlåt jag menar förra året.. så innehöll det ett plättlägg som jag en tid tillbaka alltid velat ha, men inte fått a…. ur att åka och köpa, men nu så, nu finns det ett hemma i mitt kök :)

Jag var tvungen att testa plättlägget och då passade jag på att göra Lchf plättar och receptet på detta hittade jag på denna sida.

Lchf plättar för ca 3-4 personer, beroende på hur hungrig man är kommer här:

Ingredienser:

  • 4 dl fet mjölk
  • 3 dl grädde
  • 4 ägg
  • 2,5 msk kokosmjöl
  • 1,5 msk fiberhusk
  • Lite salt

Gör så här:

Vispa äggen och tillsätt grädden samt mjölken och fortsätt vispa.

Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dom och vispa tills allt blandat sig.

Låt smeten stå en stund, ca 10-15 min.

Stek plättarna i rikligt med smör på medelvärme, ett tips är att smälta smöret och sedan hälla i järnet efterhand.

Jag tyckte det var lite knepigt att vända plättarna till en börja, men fick rutin på det med tillslut med hjälp av en gaffel.

Ett gäng plättar är nu klara

Servera tillsammans med vispad grädde samt någon form av sylt, ett tips om du vill göra hemgjord hallonsylt så finns det beskrivet på sidan som jag hittade detta recept på, jag fuskade däremot denna gång med jordgubbssylt.

Frys gärna in de plättar som blir över och då måste man nog lägga typ smörpapper i mellan varje lager, annars fastnar dom i varandra och går inte att få isär om man bara vill ta fram några styckna.

Jag ska nog ta och göra mig en omgång till snart som jag kan ha i frysen och ta fram när man är hungrig, perfekt!

Hoppas att alla hade en bra nyårsafton och att 2013 blir ett kanon bra år för alla! Jag hoppas och tror att mitt kommer bli helt fantastiskt med en ny liten människa som ska komma till världen snart! Längtar!!!

Ha en bra nyårsdag nu!

Kram Rebecka