Julgodis – Skumtomtefudge

Ja det kan tyckas låta väldigt konstigt med skumtomtefudge men det verkar vara ett beprövat recept då de finns på de flesta bloggar runt omkring har jag sett, förra året såg jag detta recept också men hade då inga skummisar kvar hemma så gjorde de aldrig. Men nu så, nu hade jag det hemma och tänkte passa på att bli av med några, ett bra tips om man inte vet vart man ska göra av de sista tomtarna är just att göra denna fudge.

Aningen söt kan tyckas, som allt annat juligt godis dåå :) Men om man minskar lite på sockret som jag gjorde så blir de lite bättre.

Jag gjorde receptet såhär:

Ingredienser

  • 12 st skumtomtar
  • 50 g smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl strösocker (jag tog 1 1/2 dl istället)
  • 150 g vit choklad (hade bara 100 g så tog det)
  • Några droppar röd karamellfärg

Gör såhär:

Blanda alla ingredienser utom den vita chokladen i en kastrull.

Låt koka på svag värme i ca 10 minuter under omrörning.

Tillsätt den vita chokladen och rör tills den smält och massan blivit blank. Tillsätt några droppar karamellfärg tills du fått önskad färg (det behövs inte användas om man inte vill, men blir lite mer rosa med det).

Ta av kastrullen från värmen och fortsätt röra tills massan svalnat lite. Häll upp i en bakplåtsklädd form (ju mindre form ju tjockare bitar) och låt stelna i kylen.

Skär i bitar och förvara sedan i kylen.

Receptet på dessa hittade jag på bloggen Victorias Provkök.

I morgon ska jag ha mina fina brudar över på adventsstök, vilket innebär bakning, mys och så lite julfilm på det och så mycket tjattrande såklart, så som det ska vara :) Kommer bli en awesome fredag och start på helgen!

Kram Rebecka