Stuvade morötter

Igår testade jag på att göra stuvade morötter som tillbehör till mina hemgjorda köttbullar istället för vanliga kokta morötter med gräddsås.

Jag tyckte det var smarrigt, men tror nog att nästa gång jag gör stuvade morötter så serverar jag nog med stekt falukorv då jag tyckte det blev lite för torrt med köttbullar till, men absolut inget fel det här heller :)

Jag gjorde det såhär

Ingredienser:

  • morötter (efter behov)
  • smör
  • salt och vitpeppar
  • vispgrädde

Gör så här:

Skala och skär morötterna i halvmånar, fräs morötterna i smör i en stekpanna en stund så att det får ta smak. Krydda med lite salt och vitpeppar.

Tillsätt grädde så att det täcker morötterna hyffsat och låt det små puttra på medelvärme tills det tjocknat till sig.

Sedan är det klart för att serveras :) Köttbullar eller med falukorv.

 

Idag har jag stått i köket sen jag kom hem ifrån jobbet i princip och pysslat och stökat, recepten på det jag gjort kommer jag att lägga upp inom kort också :) Kan säga att jag redan börjat små längta lite efter julmyset, så det är en av sakerna som jag tjuvstartat med :)

Ha en bra kväll!