Den här rätten var förut en av mina standarn maträtter och nu har den äntligen hittat tillbaka till mig :)
Lätt att göra och den sköter sig själv i ugnen förutom lite tricks med rotfrukterna samtigt där, men det gick rätt smidigt.
Såhär gör du:
Ingredienser till rotfrukterna
- 1 sötpotatis
- 4 morötter
- 3-4 rödbetor
- olivolja
- havssalt
Ingredienser till kycklingen
- 4 kycklingfileér
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 dl vispgrädde
- 2 msk balsamvinäger
- 1 msk kalvfond
- 2 pressade vitlöksklyftor
- oregano
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Skär rotfrukterna i ganska lika storlekar, lägg dom i en bunke och blanda i olivolja och lite havsalt och vänd runt. Lägg rotfrukterna på en bakplåtspappersklädd plåt och sätt in i ugnen ca 30-40 min. Rör om i mellanåt så att det blir jämnt fördelat.
Krydda sedan kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn den i smör i en stekpanna och lägg i en ugnsform.
Blanda vispgrädde med balsamvinäger, vitlök och kalvfonden, häll det över kycklingen i formen.
Ställ sedan in i mitten av ugnen i 15 min (ta ner rotfrukterna ett steg och låt dom stå kvar efter att kycklingen är klar om det behövs)
Nu är också rotfrukterna klara i ungefär samma tid som kycklingen, något längre var den inne.
Mycket smaskigt! Man kan förslagsvis servera med ris eller pasta istället om man vill.
________________________________________________________________________
Nu är det tametusan en liten gnutta svensk sommar som har kommit tror ja, vi får väl se hur länge det varar :) Vi får iaf våra soliga dagar om några veckor som man kan leva länge på :) Cypern bokat till v.29, härligt ska det bli och i år satsade vi på både all inclusive, havsutsikt och dessutom superierum :) Lyx ska det bli!
Hoppas ni får en fantastiskt semester!
Kram
mmm det ska testas någon dag :) Bra tips!!!
Ja den är mycket god så den ska ni testa :)