LCHF Pizza

extra mycket fyllning, ja det har man ju hört på reklamen några gånger om grandiosas färdigfrysta pizza. Jag har gjort en egen variant av pizza med x-tra allt på hihi.. Denna gång blev jag väldigt nöjd med resultatet på pizzabottnen, mycket bättre än den förra pizzan som jag gjorde, men det är ju självklart en smaksak, så är du intresserad av att testa den andra som jag också gjort så kollar du in här.

Jag hittade inspirationen till denna pizzabotten på den här sidan och den kan jag varmt rekommendera er att testa om ni inte vill göra en pizzabotten med vanligt mjöl i! Super gott var det! :)

Så här gjorde jag:

Ingredienser till pizzabotten

  • 3 ägg
  • 1 dl kokosnötsmjöl (jag använde mandelmjöl istället i lika mängd)
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk fiberhusk
  • 1/2 tsk salt
Ingredienser till tomatsåsen
  • tomatpuré
  • olivolja
  • lökpulver
Gör så här:
Vispa ägg fluffigt med elvisp, ha sedan i alla torra ingredienser och rör ihop, låt svälla i ca 5 min. Häll ut ”smeten” på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt.

 

 

Och dra ut den lite med en sked..

 

 

Förgrädda i 15 min i 200 grader. När bottnen är klar tar du ut den ur ugnen och låter svalna lite grann medans du skär till fyllningen.

 

 

Börja med att göra tomatsåsen.. den kan du göra precis som du själv vill, men jag gjorde så att jag bara blandade ihop tomatpuré med lite olivolja samt lökpulver (inga exakta mått). Bred ut den på bottnen och krydda med lite torkad oregano.

 

 

Nu till fyllningen, här kan du ha på precis vad du själv tycker är gott! jag hade skinka, lök, tonfisk och så förstås massa gottig ost på toppen och även här strödde jag över lite torkad oregano, nu är det bara till att skjutsa in den i ugnen i 10 min cirkus.

 

 

Jag gjorde också en ny variant av kebabsås till pizzan och den gjorde jag genom att blanda creme fraich med lite majonäs, kryddad den med lite kebabkrydda och vitlökspulver och smakade av med lite ketchup. Mycket god och enkel sås för att piffa upp pizzan lite :)

 

 

Den här kommer jag definitivt att göra om flera gånger, kanske får det bli en standard torsdags mat, mm.. den får jag fundera vidare på :)

 

Ha nu en skön fredag i morgon och njut av att det snart är helg!

 

Kram på er!

 

3 kommentarer

  1. […] nyttiga LCHF-recept. Bland annat då kesoplättarna som jag skrev om ovan. Jag kan även tipsa om pizzan som testades hemma i veckan. Jättegod och smakar precis som hemmagjord pizza. Vi hade salami och […]

Kommentarer är stängda.