Biffstroganoff

Ja snacka om vårkänslor idag! Som jag längtat efter en varm och solig dag och nu verkar våren äntligen vara här och förhoppningsvis för att stanna kvar ända fram till sommaren, vi hoppas på det iaf!

Idag har mitt projekt varit att leta efter koppar och fat och ljusstake eller liknande och har varit på 2 ställen för att spana in till mitt nästkommande pyssel. Jag fick dock inte med mig det jag skulle (kan inte gå i plockaffärer utan att få med mig saker hem) men jag köpte med mig en ny thekopp hem som jag bara älskar (!!) och den ska strax få invigas :)

Fick även med mig lite nya servetter och presentpapper som jag är såå svag för! Älskar blommor och gammalt, men även vitt och stilrent, rosa blommor med vitt och det nya blått och vitt.. jaa you name it.. har många olika stilar, hihi:)

Visst är dom fina?? :) nu ska jag bara hitta någon som jag kan slå in ett paket till i dessa fina papper! Ska även hitta något mer pyssel som jag kan få använda dessa till också.

Nu till dagens mat:

Biffstroganoff

Ingredienser:

  • 5-6 skivor lövbiff
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk kalvfond
  • salt, peppar,lök och vitlökspulver
Gör så här:
Strimla lövbiffen och stek i panna tills den är klar, lägg över på en tallrik. Hacka lök och pressa vitlöksklyftorna och stek i smör efter lövbiffen. Häll tillbaka lövbiffen när löken har brynts lite. Tillsätt tomatpuré, kalvfonden och kryddorna efter smak. Häll i grädden och låt det små puttra i 10 min. Smaka av och ha eventuellt i mer grädde om du tycker det blir för lite sås. Servera tillsammans med haricoverts.

 

Huvudet går på högvarv nu efter olika pysselsaker som jag tänkt att jag ska göra, som ni vet så har jag lite svårt med det här att göra en sak i taget! man vill gärna göra allt och även på en gång, jag är ganska duktig på att köpa på mig saker till det jag tänkt pyssla med, men det kan ta en stund innan jag sätter igång dock, ska försöka skärpa mig! :))

 

Nu tror jag minsann att jag ska ta den där thekoppen och inviga!

 

Tjingeling!