Panerad rödspätta med kall dillsås

Dåligt med uppdateringar från mig nu för tillfället.. men börjar sakta att komma tillbaka i form igen, har varit sjukskriven nu en vecka och ska snart komma tillbaka igen till jobbet! Yippie! :)

Mat måste man ju ändå ha även om man är sjukskriven, eller hur? :) så idag fick det bli stekt panerad rödspätta (inte lchf vänligt) med kall dillsås och broccoli och såhär gjorde jag:

Ingredienser:

  • 400 g rödspättafilé
  • 1 dl mjöl
  • 2 dl ströbröd
  • 2 ägg
  • salt och peppar
Gör såhär:
Häll upp mjölet i en djup tallrik. Kläck äggen och vispa upp dem med lite vatten och häll över i en annan djup tallrik. Sikta ströbrödet i en tredje tallrik/bunke.

 

 

Torka av fiskfiléerna och krydda dem med salt och peppar. Panera fisken genom att doppa den först i vetemjöl, sedan i vispat ägg och sist i ströbröd.

 

 

Stek fisken i smör någon minut på varje sida.

 

 

Servera med kokt broccoli och min kalla dillsås, kanske en liten citronklyfta till också.

 

Äntligen har jag, med hjälp av syster startat igång symaskinen som jag köpt för någon/några månader sedan.. det var på tiden! :) Nu ska det bara sättas på plats det jag sytt så ska ni också få se det inom kort!

 

Nu ska jag vila ännu mer så jag är frisk och kry på torsdag då jag planerar att jag ska göra comeback på jobbet, antar att ni saknat mig?? :)) hihi

 

Ha en fortsatt bra tisdag!

 

Kram Rebecka