Ugnspannkaka LCHF

Sprungit hem från jobbet idag med kusin vitamin! kallt men inte så kallt som jag trodde det skulle vara, så skönt när det är avklarat direkt efter jobbet än att åka hem först och sen klä på sig massa kläder och ge sig ut. Man vill ju gärna inte gå utanför dörren när man väl kommit hem (i allafall inte när det är – 10 ute), för er som inte har allt för långt hem borde testa att springa direkt hem från jobbet någon dag, det kräver bara lite planering dagen innan, men så skönt ibland att få det gjort! Idag kändes det riktigt bra i benen och andningen kändes också som jag hade full koll på, kul!! :)

Ikväll ska jag tipsa er om den godaste ugnspannkakan!! som ni dessutom slipper att bli uppblåsta i magen av och bli hungriga en kvart efter ni ätit! Även ni som inte ”äter som vi gör” kan testa den här istället, jag tror inte att ni kommer bli besvikna!

Du behöver följande:

2 paket bacon
8 st ägg
1,5 dl vispgrädde
50 gram smör
250 gram keso
150 gram fet mild ost (t ex gräddost, hushållsost eller stureost)

Gör såhär:

Sätt ugnen på 225 grader. Finstrimla bacon och fördela det i en långpanna med smöret i mindre klickar. Stek tills baconet blivit krispigt och fettet bubblar ordentligt. Vispa under tiden upp äggen med grädden och rör ner keson. Övervispa inte, det räcker att det blandar sig hyggligt. Strö riktigt små osttärningar på baconet och slå sen äggsmeten över. Grädda pannkakan i 18-20 min tills den har fått fin färg. Servera med lättsockrad lingonsylt eller bär om du tycker det passar bättre.

Fler bilder kommer nedan:

     

 

Nu blir det lite slapp i soffan, blir att titta på ett program på tv:n som Jonas Colting är med och debatterar i om skolmaten, kan bli spännande!

Vi ses och hörs!

Trevlig måndag..

Kram Rebecka

 

 

2 kommentarer

Kommentarer är stängda.