Nyttiga knäckebröd

Igår var vi som sagt bjudna till mina svärföräldrar på mat och som vanligt blir man aldrig besviken i magen när man kommer därifrån. Supergott var det! och så har dom varit så gulliga och gjort LCHF mat genom hela menyn till oss! Det tyckte jag var extra gulligt (det hade ni inte behövt, vi äter det som bjuds såklart) Men tack :)

Jag gillar att göra något personligt att ta med när man ska gå bort och då jag har varit inne på att göra hemgjorda knäckebröd så tyckte jag att det kunde vara roligt att ge bort. Jag har ju även lovat er att receptet skulle dyka upp här så då måste jag ju också hålla det jag sagt, så här nedan kommer receptet för er som önskar:

Ingredienser:

  • 2 msk smör
  • 1/2 dl sötmandel
  • 1/2 dl linfrö
  • 1 msk sesamfrön (utan skal)
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 ägg
  • 1/2 tsk salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret. Mixa linfrö, mandel och sesamfrön i en matberedare (jag använde vanlig stavmixer) Lägg över i en bunke och blanda med fiberhusk, ägg, salt och smält smör. Klicka ut ca 10 runda bröd på en plåt med bakplåtspapper med en sked, försök att göra dom så tunna som möjligt (3 mm ca) Jag fick bara ut 7 st, men går säkert göra mer om man gör dom tunnare. Grädda knäckebröden i 20 min, stäng sedan av värmen och öppna ugnsluckan och låt dom stå och rostas i 30 min till. Dessa knäckebröd ska förvaras torrt och kallt.
Receptet på knäckebröden har jag tagit ur min kokbok LCHF på mitt sätt

 

Väldigt lätta att göra måste jag säga och eftersom jag gav bort dessa igår måste jag baka nya idag till oss själva :)

 

Lite bilder kommer här nedan:

 

 
Knäckebrödsmeten              ut smetade på bakplåten
 
Närbild                                  Urtagna ur ugnen

 

och såhär såg det färdiga resultatet ut, klart att ge bort:
 

 

Till denna inslagning har jag använt mig utav cellofanpapper, Tag med snöre, min nya dymo, silkespapper och en rund liten enportions pajform. Titt så enkelt det kan vara för att göra en sån liten fin ”gå bort present”.

 

Tjingeling!

 

Psst.. ni ser att vi här nedan har lagt till en utskriftsknapp va? :)

 

En kommentar

Kommentarer är stängda.