Marängsviss med egen chokladsås

Tänkte visa er vad vi ”unnade” oss igår (också) till filmen som inte blev av :) Jag ville passa på att göra något med mina maränger som jag gjorde för någon vecka sedan och då passade det ju bra till just denna efterrätt:

Lite marängsviss fick det bli och här har jag också gjort hemgjord chokladsås, mums :) Inte svårt alls att göra och inte många ingredienser till det heller. Så ska ni någon gång ha chokladsås så gör egen, finns olika recept man kan göra efter smak och tycke. Jag gjorde så här:

Ingredienser:

4 msk kakao

4 msk socker (hermesetas sötningsmedel tog jag)

4 msk vatten (tog lite extra för jag tyckte det blev för tjockt)

1/2 krm salt

Gör så här:

Häll i kastrull och vispa samman, koka ihop såsen i 1 min på medelvärme. Klar!!

Jag hittade detta recept på denna sida när jag googlade runt lite..

 

Nehe ni, nu går ögonen i kors på mig här, så vi säger Godnatt så hörs vi i morgon och då ska jag visa er en sak som kom med posten idag till mig :) KUL!

Sov gott!

Kram Rebecka