Kotlett i ugn

Idag tänkte jag bjuda er på ett recept som jag själv tycker är super smidigt när man har andra saker att göra istället för att stå vid spisen och bevaka maten, (om man inte är vrålhungrig förstås, då är detta recept ingen bra idé) Hoppas ni gillar det!

Recept

  • Kotletter (med ben eller utan, spelar ingen roll)
  • 3dl Vispgrädde (jag använder 40%)
  • 2dl Creme Fraiche
  • 1/2 dl Soja (jag tog strax under)
  • 1 tsk sambal oelek (gillar man stark mat, öka mängden lite grann)
Gör så här:

Sätt ugnen på 175°c. Smöra en ugnsform, lägg i kotletterna råa (jag hade kotletter med ben, men skar bort benen innan jag la de i formen). Blanda ingredienserna till såsen i en bunke och vispa ihop så det blandar sig. Häll såsen över de råa kotletterna och stek i ugnen i ca 1 1/2 timme.

Under tiden kan du passa på att göra saker som att t.ex vika tvätt, städa eller bara ligga på sofflocket helt enkelt :) Jag valde det tråkiga och vika tvätt, men nu är det klart i alla fall! :)

Här kommer lite fler bilder:

Ha en bra kväll, nu myser jag ner mig i soffan..

Kram Rebecka

2 kommentarer

    • Ja visst är det! Försöker hålla det på den nivån! Less is more :)
      Ja det borde funka till kyckling med, har aldrig testat dock.. Kram

Kommentarer är stängda.