Skurna pepparkakor

Mmm kan visst inte få nog av de juliga jag, hela tiden dyker det upp nya recept som jag vill testa på nu innan jul, så att jag också har något jag kan tipsa er om att baka just inför julen.

Igår fick det bli ett recept på Skurna pepparkakor som jag hittade på bloggen Linnéas Skafferi och jag smakade en igår, just det bara EN :) Man måste ju smaka av det man bakar, men mycket mer än så äter jag inte, hehe i´m a feeder :) bakar gärna, men bjuder nästan alltid bort det mesta :)

Här kommer receptet om du också vill baka dessa godingar

Ingredienser:

  • 200 g smör
  • 2 dl  strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk ingefära
  • 2 tsk malda nejlikor
  • 1 tsk bikarbonat
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 ½ dl hackad sötmandel

Gör så här:

Låt smöret bli rumsvarmt en stund, rör sedan smöret med socker, sirap och kryddorna (jag vispade med elvisp).

Hacka mandeln och blanda den tillsammans med mjölet och bikarbonaten och tillsätt.

knåda in mjölet i smörblandningen ordentligt för hand så att det inte spricker sedan när man skär sina skivor.

Forma degen i 2 lika stora delar och forma två fyrkantiga längder.

Linda sedan in dom i plastfolié och låt de vila i kylen i en timme eller över natten går också bra.

Skär längderna i tunna skivor

och grädda sedan i ugnen i 175 grader (enligt receptet 200 grader, men mina blev för brända i början då så sänkte tempen och då blev de perfekta) ca 10-12 min, håll koll så de inte blir brända.

Hållbarhet och förvaring:

Förvara gärna i plåtburk med lock, där håller de sig minst en månad. Pepparkakorna går också bra att frysa.

Jag förvarar mina i en plastburk med lock så länge tills de blir uppätna :)

 


One Response

  1. Pingback: Saffransmuffins | Made By Rebecka

Kommentera


*

1 + 8 =