Tekakor eller alternativt hamburgebröd

Väldigt goda bröd, faktiskt! Har testat några olika lchf bröd nu men än så länge är det här det bästa som inte bara smakar luftigt. En macka har jag precis provat och på den hade jag lite bregott, några skivor ost och lite gurka! Mm!!

Det här receptet på tekakor/hamburgebröd hittade jag på Marianns blogg och såhär gör man dom.

6 st

Ingredienser:

  • 5 ägg
  • 100 g smält normal saltat smör
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosnötsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • lite salt
1. Smält smöret.
2. Vispa ägg och lite salt fluffigt, 3-4 minuter med elvisp, blanda sedan ner det smälta smöret.
3. Blanda de torra ingredienserna och blanda ner dem i äggsmeten väl. Låt svälla i 5 min.
5. Lägg ut 6 klickar på en bakplåtspapperklädd plåt, och forma dem till ca drygt 1 cm höga runda kakor med händerna.
6. Grädda i 175 grader i ca 15 minuter. Låt svalna lite.
Vill man ha de som hamburgebröd istället så strör man bara på sesamfrön :)

 

 

 

I morgon får det bli en macka till frukost för ovanlighetensskull med något smaskigt på :)

 

Nu ska vi gå över till Ida och Daniel och bli bjudna på mat och kanske blir det att spana in Let´s dance med lilla Anders Timell som har premiär idag, ja vi får se helt enkelt :)

 

 Önskar er alla en trevlig fredag!

 


Kommentera


*

7 + 2 =