Här kan du få ett tips att göra dina egna bars utan massa onödiga tillsatser och socker som det är i de man köper i butiken.
Dessa består av hälsosamma fröer, nötter och riktig mörk choklad och så en massa bra fetter.
Receptet kommer ifrån kostdoktorn
Müslibars 20-24 st
- 50 g mandlar
- 50 g valnötter
- 50 g solrosfrön
- 50 g pumpakärnor
- 50 g linfrö
- 50 g sesamfrön
- 50 g kokosflingor
- 50 g mörk choklad minst 70%
- 6 matskedar kokosolja
- 4 matskedar tahini (sesampasta)
- 1 tesked äkta vaniljpulver eller vaniljextrakt utan sötning
- 2 teskedar malen kanel
- 1 nypa flingsalt
- 2 ägg
Till garnering: 100 g mörk choklad, minst 70%
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Mixa alla ingredienserna (även 50 g mörk choklad) i en blender eller matberedare med kniv tills det är lagom grovt hackat. Lite bitar skadar inte.
- Bred ut med slickepott i en ugnsform – cirka 18 cm x 28 cm, gärna med bakplåtspapper i botten.
- Baka 15–20 minuter tills kakan fått lite färg utan att brännas.
- Låt svalna något och ta ut från formen. Skär i 20 eller 24 bitar med en vass kniv.
- Smält 100 g mörk choklad till garneringen i vattenbad eller mikro.
- Doppa varje bar i chokladen, men bara någon centimeter eller endast en sida. Lägg upp på en bricka för att stelna. Låt kallna och stelna helt i kyl.
Förvaras i kylen eller frysen.
Du måste vara inloggad för att kunna skicka en kommentar.