Fröknäcke 

Så lätta och så spröda knäcke, med en insats på ca 2 min (+40 min i ugn) och så har du dina hemgjorda knäckebröd redo för veckans frukost. Hur bra som helst och man kan ta de frön som man själv gillar mer eller mindre utav – blanda hur du vill.

Fröknäcke 1 plåt

  • 3,5 dl valfria frön – sesam, chia, pumpa och solros valde jag
  • 2 dl kokande vatten
  • 1/2 dl olivolja
  • Flingsalt

Gör så här:

Blanda valfria frön i en skål och tillsätt det kokande vattnet, rör runt och tillsätt sedan olivoljan. Blanda och låt stå och dra ca 10 min.

Värm ugnen till 160 grader.

Lägg degen på en bakpappersklädd plåt och lägg ett till bakplåtspapper över och tryck ut degen tunnt. Hela plåten ska vara täckt av deg. Använd handen eller använd kavel för att trycka ut den.

Strö över flingsalt och ställ in i ugnen i 40 min.

Ta ut och låt svalna. Bryt eller skär i skivor och förvara i en glasburk.