Nu är ju hösten här som vi alla märkt av och vad passar inte bättre då än att göra höstiga mustiga grytor att förgylla vardagen med!
Jag hittade receptet på den här grytan på arla.se och vi åt den tillsammans med en enkel sallad.
Du behöver:
- 500 g benfri högrev
- 1 st gul lök
- 3 msk smör
- 1 st köttbuljongtärning
- 1 krm svartpeppar
- 1 msk tomatpuré
- 1⁄2 msk kinesisk soja
- 3 dl vatten
- 200 g färsk svamp
- 100 g rökt sidfläsk eller bacon
- 2 st äpplen
- 2 dl crème fraich
- 1 dl grovhackad färsk persilja
Gör så här:
Skär köttet i bitar ca 3×3 cm.
Skala och hacka löken. Bryn köttet i omgångar i 1 msk smör i en gryta. Lägg i lök, buljongtärning, peppar, tomatpuré och soja. Häll på vattnet. Låt grytan koka under lock ca 1 timma.
Skär svampen i bitar och fläsket i strimlor. Kärna ur äpplena och skär i bitar. Koka upp grytan med crème fraiche.
Fräs svamp, fläsk och äpple i 2 msk smör och rör ner i grytan. Låt koka några min. Strö över persilja och servera med valfritt tillbehör.
Du måste vara inloggad för att kunna skicka en kommentar.