Segkrispig kaka tillsammans med en härligt len saffranssmörkräm emellan, är för gott! Det blev olika betyg här hemma då vissa gillade själva kakan, medans andra gillade bara krämen emellan. Men jag däremot, gillade helheten. Så gott!
INGREDIENSER
Kakorna:
250 g mandel eller mandelmjöl
5 dl florsocker
4 äggvitor
Saffranssmörkräm:
1 msk vatten
0.5 g saffran
200 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
1 äggula
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Mal mandeln (om du inte har mandelmjöl) och blanda med florsockret.
- Seperera äggen och vispa äggvitorna till ett hårt skum i en bunke (spara en äggula till smörkrämen).
- Vänd sedan ner äggvitorna i blandningen med mandelmjöl och florsocker.
- Ta fram en plåt och klä med bakplåtspapper.
- Klicka ut mandelsmeten med en tesked på bakplåtspapper till små rundlar, eller använd en spritspåse. Det blir cirka 60 stycken kakor.
- Grädda kakorna i cirka 10-12 min i mitten av ugnen och låt de sedan kallna på papperet.
- Saffranssmörkräm: Blanda vatten och saffran i en bunke och låt stå 10 minuter.
- Tillsätt florsocker, äggula och smör och vispa riktigt fluffigt med elvisp.
- Spritsa saffranssmörkräm på hälften av kakorna och lägg ihop dem två och två.
- Förvaras svalt samtidigt som de också går att frysa.
Tack @Fredriksfika för det goda receptet!
Du måste vara inloggad för att kunna skicka en kommentar.