Sommarens godaste tillbehör: grillad levain med örtkräm, tomat- och jordgubbssallad

Det här kan var ett av de godaste tillbehören jag ätit på länge. Smakerna gifte sig så sjukt bra tillsammans. Och sen det krispiga brödet som är grillat på hög värme en kort stund. Alltså kom igen! Det går inte att få nog. Jag skulle lätt kunna tänka mig att äta det här tillbehöret som en hel måltid. Vi gjorde det här brödet två dagar i rad och det kommer garanterat att bli årets hetaste tillbehör hemma hos oss när grillen står varm.

Recept hämtat ur Ica’s Buffétidning. En sådan tur att jag för typ första gången bläddrade igenom den. Thank god! ;)

INGREDIENSER

Örtkräm:

  • 250 g philadelphiaost eller ricottaost
  • 2 dl hackad basilika + lite extra till garnering
  • 2 tsk honung
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tomat-och jordgubbssallad:

  • 250 g små plommontomater
  • 250 g färska jordgubbar
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Övrigt:

  • Några skivor levainbröd
  • Olivolja

GÖR SÅ HÄR

  1. Börja med att göra örtkrämen genom att blanda ihop färskosten med hackad basilika, honunh, salt och peppar.
  2. Skär tomater och jordgubbar i mindre bitar. Blanda med olivolja, vinäger, salt och peppar.
  3. Pensla brödet med olivolja och grilla på båda sidor.
  4. Bred på örtkrämen och toppa med tomat- och jordgubbssalladen och gärna lite extra basilikablad.
  5. Servera som tillbehör till grillat, eller ät det som en förrätt.

Jag lääängtar till nästa gång det är dags för grill. M u m s!