Påskgodis – fågelbo av choklad & salta pinnar

Vill du ha det enklaste receptet på påskgodis? Då är det här något för dig. Enkla ätbara fågelbon gjorda av salta pinnar och smält choklad. Underbart gott. Egentligen behöver du inte bara begränsa dig att äta dessa just under påsken. Superbra annars också.

DU BEHÖVER

  • 100 g mjölkchoklad
  • 2 dl salta pinnar
  • färgglada påskägg, t.ex. chokladdragerade mandlar eller jellybeans

GÖR SÅ HÄR

  1. Hacka chokladen grovt (eller använd chokladknappar om du vill slippa detta moment) och lägg den i en bunke och smält över ett vattenbad. Låt svalna något.
  2. Bryt salta pinnar i mindre bitar, ca 1 cm. Lägg ner dem i chokladen och rör om. 
  3. Klicka ut smeten på bakplåtspapper och forma till små fågelbon, gör en liten fördjupning i mitten att lägga äggen i. Låt stelna.
  4. Lägg i söta färgglada påskägg i urgröpningen.
  5. Förvara i kyl om du inte ska äta direkt.