Quesadillas med kyckling

Otroligt gott, lättlagat och dessutom perfekt som bjudmat, är den här quesadillasen. Vi bjöd på den för några dagar sedan när vi hade gäster hemma. Visst är det kul att variera den vanliga tacosen ibland, i alla fall tycker jag det. Nästa gång du ska bjuda på mat, fundera starkt på den här rätten. Servera med de klassiska tacotillbehören – det kan inte bli fel.

INGREDIENSER

  • 6 stora tortillabröd
  • Fyllning:
  • 3 st kycklingfiléer
  • 1 grön eller gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 lök
  • 200 g riven ost
  • 1 påse fajitakrydda (tex santa marias kryddmix)
  • Stekning/pensling:
  • Smör eller olja

GÖR SÅ HÄR

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Hacka lök, paprika och kyckling till tärningar.
  3. Hetta upp olja och stek kycklingen under omrörning. Stek tills kycklingen inte längre är rå.
  4. Tillsätt fajitakryddan och stek lite till, stäng av värmen och ställ åt sidan.
  5. Hetta upp olja i en annan stekpanna och stek löken tills den får färg. Tillsätt paprikan och stek tills de mjuknar.
  6. Vänd i kycklingen och stek lite till.
  7. Dela tortillabröden i mitten, lägg sedan i fyllningen, riven ost på ena halvan och vik sedan över.
  8. Lägg på en plåt med baklåtspapper, pensla ovansidan med lite smält smör eller olja.
  9. Grädda mitt i ugnen i cirka 10-15 min.
  10. Klart att servera.