Kanelbullemuffins

Har man inte jäst hemma men ändå vill ha något substitut till kanelbullar – ja, då är de här muffinsen verkligen något att ta sig tiden att baka. Saftiga och enkla att göra.

Recept kommer ifrån lindasbakskola

Kanelbullemuffins 12 st

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 2 ½ dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3 dl filmjölk
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • 4 dl vetemjöl

Fyllning

  • ½ dl strösocker
  • 1 msk kanel
  • 25 g smör, rumsvarmt

Garnering

  • kanel
  • strösocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och strösocker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa en stund till. Häll ner filmjölken. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, salt och vetemjöl. Rör ner allt i äggsmeten och blanda ordentligt.

Fördela smeten i ca 12 muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt. 

Fyll formarna till ca hälften.
Fyllning: Mosa ihop strösocker, kanel och smör med en sked eller gaffel.
Fördela ut smörblandningen på ovanpå smeten i muffinsformarna.

Fyll formarna med mer smet till ca ¾.
Strö över lite kanel och strösocker på alla muffins.

Grädda muffinsarna mitt i ugnen i ca 13–16 min.

Kanelbullemuffins

Kanelbullemuffins 3

Kanelbullemuffins 2

Kanelbullemuffins 5

Kanelbullemuffins 6