Har man inte jäst hemma men ändå vill ha något substitut till kanelbullar – ja, då är de här muffinsen verkligen något att ta sig tiden att baka. Saftiga och enkla att göra.
Recept kommer ifrån lindasbakskola
Kanelbullemuffins 12 st
- 100 g smör, rumsvarmt
- 2 ½ dl strösocker
- 2 ägg
- 3 dl filmjölk
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 nypa salt
- 4 dl vetemjöl
Fyllning
- ½ dl strösocker
- 1 msk kanel
- 25 g smör, rumsvarmt
Garnering
- kanel
- strösocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och strösocker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa en stund till. Häll ner filmjölken. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, salt och vetemjöl. Rör ner allt i äggsmeten och blanda ordentligt.
Fördela smeten i ca 12 muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt.
Fyll formarna till ca hälften.
Fyllning: Mosa ihop strösocker, kanel och smör med en sked eller gaffel.
Fördela ut smörblandningen på ovanpå smeten i muffinsformarna.
Fyll formarna med mer smet till ca ¾.
Strö över lite kanel och strösocker på alla muffins.
Grädda muffinsarna mitt i ugnen i ca 13–16 min.
Du måste vara inloggad för att kunna skicka en kommentar.