Tacopaj

Här bjuder jag på en mycket god och snabblagad mat att fixa fram – vardag som helg. Vi bjöds på denna hos ett par vänner första gången och den var mycket god så den har blivit en av de tacovarianter som vi gör ofta här hemma.

Receptet kommer från Ica. Dock kanske jag tycker tacopaj kan vara fel ord, då den mer är som en gratäng men gjord i en pajform :)

Tacopaj

  • 1 gul lök
  • 500 g köttfärs
  • 1 frp krossade tomater
  • 1 påse tacokryddmix
  • 100 g riven ost
  • 2 dl créme fraich
  • 150 g tacochips

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Skala och hacka löken, stek den och köttfärsen i olja. Rör ner kryddmixen, vatten (enligt kryddpåsens beskrivning) och krossade tomater, låt koka ca 5 minuter. Häll upp i en ugnssäker form. Blanda osten med crème fraiche och klicka på köttfärsen. Smula tortillachipsen grovt och strö över köttfärsen. Gratinera mitt i ugnen i ca 15 minuter.

Servera med en god sallad så är det klart att intaga sedan :)

Tacopaj Ica