En god korv i ugn tillsammans med ett smörigt och gott blomkålsmos till, kan faktiskt inte bli mycket bättre.
En liten ny tappning bara men med de klassiska smakerna.
Du behöver följande ingredienser till den Ugnsbakade falukorven:
- ca 600 g falukorv
- ost i skivor
- 2 msk senap
- 2 msk ketchup
- 4 msk bostongurka
- 1 köttbuljongtärning
- 4 dl vispgrädde
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär korven i skivor men inte helt igenom. Lägg ut korven som en ring i en ugnsform.
Rulla ihop en ostskiva och lägg mellan varje korvskiva. Klicka ut bostongurka uppe på korven, ringla över ketchup och senap och avsluta med lite riven ost. Smula köttbuljongtärningen runt om korven i formen.
Häll på grädden runt om och gratinera sedan korven i ugnen i ca 30 minuter, tills korven blivit knaprig och fin uppe på.
Servera med blomkålsmos eller potatismos, går bra vilket som.
Du måste vara inloggad för att kunna skicka en kommentar.