Lax går att variera i det oändliga, likaså som det gör med kyckling. Snabbt går det också, bara skjuts in i ugnen så är det klart på 15 min och dessutom så lite förberedelser så till och med den lata orkar detta :) haha.
Receptet är taget ifrån Matplatsen.net
Recept för 4 port.
4 laxfiléer
ca 150 g gorgonzola
smält smör till pensling
salt
1 dl vitt vin
1 fiskbuljongtärning
2 dl creme fraiche
en stor klick smör
finklippt dill eller gräslök
Gör så här:
Skär en ficka i varje laxfilé och fyll den med ost. pensla laxen med det smälta smöret och salta försiktigt. Tillaga i ugn 200 C 10-12 min.
Lös upp buljongtärningen i vinet. Tillsätt creme fraiche och låt koka upp. Häll i örterna och ta kastrullen av grytan. Rör ner en ordentlig klick smör så den smälter.
Servera laxen med såsen och valfria tillbehör.
Du måste vara inloggad för att kunna skicka en kommentar.