Blöjtårta

Att människor i min närhet får barn triggar igång min pysselhjärna något enormt och en riktig kul present att ge bort till någon som precis fått barn är just denna blöjtårta som den så fint kallas :)

Om man googlar på blöjtårta kommer det upp hur många olika varianter som helst, så det var bara att inspireras och sätta igång att fixa. Det roligaste av allt var att få äran att göra både en till tårta till lilla Vilmer (Alices kusin) och en till ett par kompisars lilla Nellie. Hade såklart redan fixat dom redo för att ges bort innan vi åkte iväg på semester :)

Tänkte beskriva lite kort och gott hur jag gjorde den.

Blöjtårta bild 1Börja med att köpa ett stort paket blöjor av valfritt märke (Liberos har jag gjort med), gärna storlek 2. Lägg framsidan av blöjan neråt och öppningen uppåt som på bilden ovan.

Blöjtårta bild 2

Rulla ihop blöjan ganska så tajt, börja med öppningen och rulla mot botten. Sätt en gummisnodd i mitten runt blöjan och fortsätt att rulla 67 blöjor.

Blöjtårta bild 3

Här ovan har jag gjort översta lagret på tårtan och har använt 8 blöjor och satt en större gummisnodd runt ( du kan behöva hjälp att hålla om du tycker det blir knöligt). Ställ den åt sidan.

Blöjtårta bild 4

Fortsätt med mittenlagret av tårtan, här har jag gjort som så att mitten av denna del är det 7 st blöjor i och sen har jag helt enkelt satt en gummisnodd (större variant) runt. Därefter har jag lixom stoppat in en blöja i taget så att det tillsut blev 19 st sammanlagt. Ställ denna också åt sidan sålänge.

Blöjtårta bild 5

Här har vi sista delen och som ska vara botten av tårtan. Sammanlagt är det 40 st blöjor i bottendelen. Börja att göra mitten med 8 st blöjor (lika dant som det översta ”tårtlagret”) sätt en större gummisnodd runt och börja sedan stoppa in en blöja i taget så att det tillsut bildas 13 runt mittendelen. Fortsätt sedan stoppa in blöjor runt (19 st). Försök att få alla gummisnoddar centrerat så blir det lättare att göra slutfinischen :)

Blöjtårta bild 6

Här har jag ställt upp tårtan så som den ska vara. Dags för dekorationen.

Blöjtårta bild 7

Här kan du göra precis hur som helst och med vilket band som helst, jag hittade faktiskt inget större sidenband så det fick bli ett tunnare, men det gick bra det med :) jag har klippt efter storlek på varje lager och sedan limmat med superlim i skarven. Tanken är ju att det ska täcka dom fula snoddarna så gott som det går.

Blöjtårta bild 9Som jag skrev ovan så gjorde jag ju en tårta till en kille och en till en liten tjeja, så här är slut resultatet på den rosa tjejtårtan. Här har jag valt att köpa en liten gossig kanin att ha på toppen av tårtan och så står det en liten Emelia bok på mittenlagret av tårtan. Här kan man variera presenterna inuti och även så kan man byta ut en rullad blöja mot en rullad body t ex. Bara fantasin som sätter gränserna.

Jag hoppas att ni förstått hur jag gjort, är inte alltid lätt att förklara med ord hur man gör. Men som sagt googla och du kommer hitta många förklaringar hur man gör.

Lycka till! :)

En kommentar

Kommentarer är stängda.