Hemgjord Glögg

Det är en perfekt ”gå bort present” nu i jultider.

Flaskan som är på bilden fick min kära mor och far av mig nu i jul.. Kul att ge bort något som man själv gjort.

För er som är intresserade av att veta vad denna glögg innehåller så kommer receptet här:

Recept

  • 75 cl rödvin (med eller utan alkohol)
  • 1/2 clementin
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 1 kanelstång
  • 1 tsk hela nejlikor
  • 2 dl björnbär
  • 1 dl blåbär
  • 1/2 dl socker eller Hermesetas sötningsmedel
Gör så här:
Skala clementinen och försök att få bort så mycket vitt från clementinklyftorna som möjligt innan det läggs i kastrullen tillsammans med de övriga ingredienserna. Precis innan det börjar koka, ta bort kastrullen från värmen och lägg på ett lock. Låt stå i 20 min, ta sedan ut clementinklyftorna ur kastrullen och låt sedan resten vara kvar i kastrullen i 2-3 timmar. Sila glöggen och häll över i en flaska.
Jag gjorde dubbelsats av detta recept och det blev 1 1/2 flaska, var ju tvungen att smaka innan jag gav bort det! :)
Vill man kan man också som jag gjorde göra en glöggetikett att sätta runt flaskan så ser det lite trevligare ut.
Jag använde följande till etiketten:
Hobbykartong (svart), spillbit från julklappsinslagningen, tårtpapper, mönstersax, sigillstämpel stickers, min nyinköpta wellpapp press, vintagebild, hålslag, snöre och såklart en penna att skriva glögg med :)
Närbild på etiketten:
Ha en fortsatt bra Annandag Jul!

 

3 kommentarer

    • Nej men visst vettu :) Här försöker jag spara alla mina recept så man inte glömmer bort år till år :) Kul att du kikade in Nina!

Kommentarer är stängda.