Vill du slippa momentet att rulla bollar av chocolate chip cookies? Ja då ska du spana in den här jättecookiesen med daim och choklad. Den görs i springform vilket gör insatsen med kladd något mindre. Den blev härligt seg och chokladig, och väldigt bra tuggmotstånd med tanke på att denna kaka innehåller havregryn.
INGREDIENSER
- 150 g rumsvarmt smör
- 1 dl strösocker
- 1 dl farinsocker (jag använde brunt farinsocker)
- 1 rumsvarmt ägg
- 3 dl vetemjöl
- 1.5 dl havregryn
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bikarbonat
- 1 nypa salt
- 150 g mörk choklad (denna gång använde jag mjölkchoklad)
- 3 st små daim
GÖR SÅ HÄR
- Börja med att sätta ugnen på 175 grader och klä en springform (20 cm) med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
- Vispa rumsvarmt smör, strösocker och farinsocker fluffigt. Rör sedan ner det rumsvarma ägget och de torra ingredienserna (utom choklad och daim).
- Arbeta ihop en smidig och kladdig deg.
- Rör ner 100 g hackad choklad (eller chokladknappar) samt två stycken av de små daimen, som du hackar lagom grovt.
- Tryck ut degen i formen och strö sedan över resterande choklad och daim.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka 25 minuter. Olika beroende på hur effektiv din ugn är.
- Tag ut och låt svalna helt.
Hoppas det ska smaka!
Du måste vara inloggad för att kunna skicka en kommentar.