Fylld lövbiff med ädelost

Holy Moly idag bjuder jag på en underbart krämig och god gratäng gjord av lövbiff och ädelost. Perfekt bjudmat eller som lite lyxigare middag på helgen. Jag fullkomligt älskar kött, krämiga gratänger och för att inte tala om ost! Underbart. Servera med din favoritpotatisgratäng och det kommer bli succé.

Recept kommer från Kryddburken.se och där kan du också hitta fler och goda recept, som jag ännu inte hunnit laga och lägga upp här på bloggen.

INGREDIENSER

  • 6 st skivor lövbiff 
  • 2 st förpackningar kvibille gräddädel eller annan smakrik ost du gillar bättre
  • Salt och peppar
  • Såsen: 
  • 1 burk creme fraiche
  • 0.5-1 dl vatten
  • 1 pressad vitlök eller använd vitlökspulver 1-2 tsk.
  • Soya
  • Salt och peppar

GÖR SÅ HÄR

  1. Skär upp osten i skivor och fyll varje lövbiff och rulla ihop. Fäst med tandpetare.
  2. Stek på hög värme i stekpanna så de får fin färg. Lägg i ugnsfast form och peta bort tandpetarna.
  3. Vispa ur pannan med creme fraiche och späd med lite vatten.
  4. Pressa i en vitlöksklyfta, tillsätt soya och smaka av såsen med salt och peppar.
  5. Slå såsen över över de fyllda lövbiffarna och smula över osten som är kvar.
  6. Efterstek i ugnen på 200 grader cirka 10-12 minuter.
  7. Servera med en god potatisgratäng.