Genialiskt är ordet som passar så bra in på det här goda tillbehöret. Perfekt om man är trött på att äta kokt broccoli och vill förnya sig lite.
Jag gjorde faktiskt hälften av plättarna i ugnen och hälften i stekpannan – jag ville smaka båda sätten. Så bestäm själv hur du vill göra. Båda sätten var mycket goda, men ska man göra många är ju att rekommendera att steka i ugnen.
Receptet kommer från Åses blogg 56-kilo men tipset kom från min syster som gjorde dessa för någon dag sedan – tackar jag för!
Ost och broccoliplättar ca 15 st
- 800 g fryst broccoli
- 4 ägg
- 5 dl riven ost
- 1 riven gul lök
- 1 riven vitlöksklyfta
- 1/2 msk fiberhusk
- Salt och svartpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 g.
- Koka broccolin mjuk men spänstig i lättsaltat vatten. Låt rinna av och sedan ånga av ordentligt.
- Mosa broccolin lite med en potatisstöt eller med en gaffel och blanda sedan med ägg, ost, fiberhusk, lök och kryddor.
- Lägg bakplåtspapper på två ugnsplåtar och klicka ut 12-14 st plättar (alt stek i smör eller olja på medelvärme en stund).
- Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
Servera plättarna som tillbehör till vad du själv tycker passar. Vi åt tillsammans med ugnstekt falukorv denna gång, men till stekt kyckling och någon god sås, tror jag skulle passa utmärkt ihop.
Du måste vara inloggad för att kunna skicka en kommentar.