För något år sedan var det just den här fläskfilén som bjöds på hos oss på nyår och den blev himla god! Den gjordes även för några veckor sedan här hemma igen då den är smidig att göra och god att äta bara med en fräsch sallad och så lite beasås till det :)
Jag använde mig utav fläskytterfilé istället för fläskfilé och det gick minst lika bra!
Receptet är taget ifrån Tasteline.com
1-2 st fläskfilé (fläskytterfilé)
3 vitlöksklyftor
Marinad:
2 dl rapsolja
3 msk soja
3 msk balsamvinäger
1 msk honung
4 st pressade vitlöksklyftor
1/2 dl sweetchilisås
salt, peppar och lökkrydda
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200°. Putsa fläskfilén. Dela vitlöksklyftorna till små stavar. Gör snitt i fläskfilén och tryck in vitlöksstavarna. Gnid in fläskfilén med balsamvinäger och låt den vila i ett par minuter. Lägg den sedan i marinaden. Minst i 30 min, helst i några timmar.
Bryn filén runt om i smör i en stekpanna.
Flytta över filén till en ugnssäker form och stick in en köttermometer i köttet. Stek i ugnen till 65°, tar ca 15 minuter. Ta ut formen ur ugnen och låt fläskfilen bli klar utanför i ca 10 min.
Perfekt bjudmat som går att förbereda smidigt!
Hej
Har gjort filen till vår nyårs middag till mig och barnen, det var mycket gott, grabbarna åt tills det var slut. Men jag undrar vilken grad på ugnen ska det vara? Vi hade klyftpotatis och vitlöksås med en god sallad till. Tack för tipsen, kommer göra denna rätt flera gånger.
Ja den är riktigt god, va kul att du hittade hit :)
200 grader ska ugnen stå på. Välkommen tillbaka!