Det här är en riktigt god middag kan jag lova! Så gott och krämigt. Byt ut räkorna mot lax om du hellre vill, det var så i ursprungsreceptet. Längtar redan till nästa gång detta ska lagas här hemma.
@zeinaskitchen står får inspirationen.
INGREDIENSER
- 500 g räkor (eller lax)
- 100 g färsk spenat
- 1 st vanlig lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 5 dl creme fraiche
- 2 dl grädde
- 2 msk fiskfond
- Svartpeppar
- 1 tsk dijonsenap
- 1 msk rivet citronskal (endast det gula)
GÖR SÅ HÄR
- Hacka löken i små bitar och stek i olja eller smör. När löken mjuknat och fått lite färg pressar du över vitlöksklyftorna och steker lite till.
- Häll sedan över creme fraich, grädde, dijonsenap, fond, svartpeppar och rivet skal från en citron. Blanda väl.
- Låt såsen koka upp och puttra i 10 minuter. Vänd sedan i färsk spenat och låt puttra i 10 minuter till.
- Ha i räkorna och låt puttra ytterligare 3-5 minuter.
- Servera sedan med pasta (gärna färsk), ruccola och parmesan.
Du måste vara inloggad för att kunna skicka en kommentar.