Det här är nästintill precis som en hallongrotta, fast formad som en snitt och med liite mer sylt i. Jag gillar när det är mycket sylt och lite mindre ’deg’ än hallongrottor. Samtidigt gillar jag den klassiska också, men den här är super att göra och enkel att baka, mindre moment med rullandet.
INGREDIENSER
- 100 g kallt smör
- 1 dl strösocker
- 1 msk ljus sirap
- 135 g vetemjöl (cirka 2 1/4 dl)
- 0,5 tsk bikarbonat
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 dl hallonsylt
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 160 grader varmluft eller 175 grader vanlig ugn.
- Lägg alla ingredienserna i en matberedare och kör på högsta volym tills det precis går ihop till en deg.
- Dela degen i två delar och rulla ut till två rullar på en bakplåtspappersklädd plåt.
- Gör en fördjupning längst med hela rullen. Klicka i sylten.
- Grädda i cirka 11-12 minuter.
- Låt svalna en stund och skär sen i snitt.
Du måste vara inloggad för att kunna skicka en kommentar.