Den här klassiska drömmen har nu tagits till en helt ny nivå, nämligen genom att addera daim till den. Så himlans gott! Så ska du ha en kaka som både är spröd och crunchy, då är den här att rekommendera.
Camilla Hamid – du är ett geni!
INGREDIENSER
- 100 g rumsvarmt, mjukt smör
- 3 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 dl matolja (rapsolja)
- 1 tsk hjorthornssalt
- 4 dl vetemjöl
- 3 dubbeldaim à 55 g
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Grovhacka daimen.
- Klä två plåtar med bakplåtspapper.
- Vispa samman rumsvarmt smör, strösocker och vaniljsocker till en krämig smet med elvisp i 2-3 minuter.
- Tillsätt oljan lite i taget under konstant omrörning med hjälp av slickepott.
- Blanda hjortronsalt och vetemjöl i en annan skål. Sikta sedan ner det i smörblandningen och arbeta snabbt samman med slickepott alltsammans, bara precis tills dess att det går ihop till en deg. Gå in med händerna det sista om det behövs.
- Tillsätt den grovhackade daimen till degen. Arbeta in den bara precis tills den fördelat sig jämnt i degen med händerna.
- Dela degen i så många jämnstora bollar som du vill ha kakor. Jag väger mina bollar för att det ska bli jämngräddade.
- Fördela bollarna på plåtarna med ordentligt med mellanrum (kakorna flyter ut under gräddning).
- Grädda kakorna i mitten av ugnen i 20 minuter.
- Ta ut och låt kakorna svalna på plåten innan du serverar dem eller förvarar dem i lufttät burk i rumstemperatur.
- Kakorna kan också frysas in och då ska de svalna helt och hållet.
Du måste vara inloggad för att kunna skicka en kommentar.