Browniekakor

Helt magiskt goda kakor som är härligt sega och chokladiga. Perfekt att stoppa i frysen och ta fram nu till alla härliga picknickar. Ta fram de en liten stund innan bara, då de är goda halvfrysta också.

Brinken bakar står för receptet.

INGREDIENSER

  • 200 gram mörk choklad (gärna 70%)
  • 125 gram smör
  • 150 gram strösocker (1,7 dl)
  • 100 gram ljust muscovadosocker (1,25 dl)
  • 2 rumsvarma ägg
  • 130 gram vetemjöl (drygt 2 dl)
  • 15 g kakao (3 msk)
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,25 tsk salt

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft eller 180 grader vanlig.
  2. Ta fram två plåtar och klä med bakplåtspapper.
  3. Hacka chokladen och smält den tillsammans med smöret i en bunke över ett vattenbad och ställ den sedan åt sidan på köksbänken.
  4. Vispa ägg och socker i en bunke med elvisp i 5 minuter.
  5. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt i en annan bunke.
  6. Häll i choklad-smöret i äggsmeten och rör om med slickepott.
  7. Sikta ned de torra ingredienserna ovan i smeten och blanda runt tills den precis gått ihop.
  8. Klicka ut smeten på bakplåtspapper, använd gärna en glasskopa som hjälp.
  9. Lägg max 6-8 kakor på en plåt, de flyter ut mycket.
  10. Strö lite havssalt på kakorna och baka i 12 minuter.
  11. Låt dem svalna i nästan en halvtimme på plåten innan du flyttar dem för att minimera risk för att de går sönder.
  12. Om de inte ska ätas direkt, frys in dem när de svalnat helt och hållet.

Mums! Hoppas det smakar.