Helt magiskt goda kakor som är härligt sega och chokladiga. Perfekt att stoppa i frysen och ta fram nu till alla härliga picknickar. Ta fram de en liten stund innan bara, då de är goda halvfrysta också.
Brinken bakar står för receptet.
INGREDIENSER
- 200 gram mörk choklad (gärna 70%)
- 125 gram smör
- 150 gram strösocker (1,7 dl)
- 100 gram ljust muscovadosocker (1,25 dl)
- 2 rumsvarma ägg
- 130 gram vetemjöl (drygt 2 dl)
- 15 g kakao (3 msk)
- 1 tsk bakpulver
- 0,25 tsk salt
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 160 grader varmluft eller 180 grader vanlig.
- Ta fram två plåtar och klä med bakplåtspapper.
- Hacka chokladen och smält den tillsammans med smöret i en bunke över ett vattenbad och ställ den sedan åt sidan på köksbänken.
- Vispa ägg och socker i en bunke med elvisp i 5 minuter.
- Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt i en annan bunke.
- Häll i choklad-smöret i äggsmeten och rör om med slickepott.
- Sikta ned de torra ingredienserna ovan i smeten och blanda runt tills den precis gått ihop.
- Klicka ut smeten på bakplåtspapper, använd gärna en glasskopa som hjälp.
- Lägg max 6-8 kakor på en plåt, de flyter ut mycket.
- Strö lite havssalt på kakorna och baka i 12 minuter.
- Låt dem svalna i nästan en halvtimme på plåten innan du flyttar dem för att minimera risk för att de går sönder.
- Om de inte ska ätas direkt, frys in dem när de svalnat helt och hållet.
Mums! Hoppas det smakar.
Du måste vara inloggad för att kunna skicka en kommentar.