Jag är ett ganska stort fan av bröd och gärna sådär nybakat och goda – det har jag verkligen svårt att motstå.
Med tanke på att man försöker äta minimalt med bröd i vardagen så smakar det så mycket godare när man väl tar en brödskiva än om man hade ätit en varje dag ( som vi gjorde förr i tiden).
Detta är ett av många recept jag testat att baka som är Lchf/glutenfritt. Och det är ett av de godaste också tycker jag. Försöker att göra flerdubbla satser så jag kan frysa in men det blir kanske att jag gör en dubbelsats bara och det blir ca 10 st frallor.
Receptet kommer ifrån jillsmat -kika gärna in där för recept.
Vallmofrallor 6st
- 50 g smör
- 2 ägg
- 2dl yoghurt el créme fraich
- 0,75 tsk salt
- 2 tsk bakpulver
- 2 dl mandelmjöl
- 1 dl pofiber
- 2 msk fiberhusk
Garnering : vallmofrön eller något annat frö.
Gör såhär:
Ställ in ugnen på 175 grader. Vispa samman ägg, ”halvsmält” smör (så det lätt går att blanda ihop), yoghurt, salt och bakpulver. Häll i och blanda samman med resten av ingredienserna. Låt stå i cirka 5-10 minuter så att fiberhusk och pofiber hinner absorbera vätskan så att smeten/degen blir fast. Rulla till 6 stycken bollar. Lägg dem på ugnsplåten, strössla över vallmofrön.
Grädda i cirka 15-20 minuter eller tills de fått fin färg.
Du måste vara inloggad för att kunna skicka en kommentar.