För ett par veckor sedan bjöd jag våra vänner på denna krämiga potatisgratäng tillsammans med helstekt fläskytterfile i ugn med en gräddig rödvinssås till det. Hur gott som helst.
Jag tyckte faktiskt att den här blev riktigt sådär krämig som man vill ha en gratäng och det jag lärt mig från förr är att man aldrig ska lita på tiden som står i recepten, det tar mycket längre tid än vad man räknat med. Så ska du bjuda på middag en viss tid, se då till att sätta in gratängen ca 2 timmar innan gästerna kommer, så kan man hoppas på att den är klar tills dess :)
Receptet kommer från Kardemummagumman och man kan inte bli annat än sugen på potatisgratängen när man kikar in på hennes sida.
Ingredienser för ca 6 personer
- 10 medelstora potatisar
- 2 dl riven ost
- 6 dl grädde
- 2 vitlöksklyftor (pressa)
- 1 burk Cantadou vitlök
- Salt & svartpeppar
Gör så här:
Skala och skiva potatisen. Häll grädden i en skål. Blanda ner den rivna osten och Cantadou vitlök i grädden och tillsätt den pressade vitlöken. Salta & peppra.
Blanda potatisskivorna med gräddblandningen. Smörj en ugnsfast form och häll blandningen i . Grädda i 200 grader ca 50min (min tog minst 1 1/2 timme)
Den här kommer garanterat att bli min stående favorit när gratäng ska göras igen!
Testa du med, och meddela gärna va du tyckte om den.
Trevlig måndag!
Du måste vara inloggad för att kunna skicka en kommentar.