Kärleksmums

Jag försöker att fördriva tiden lite här hemma medans man ändå går och väntar och då passar jag på att försöka fylla frysen med lite godsaker som jag sen kan bjuda folket på som vill komma och hälsa på oss :)

Började att göra kärleksmums förra veckan och därefter chokladbollar ( mamma, jag gjorde även med pärlsocker så du också kan äta, hehe)

Jag följde receptet på Kärleksmumsen ifrån recepten.se och de blev kanon bra.

Ingredienser:

  • 150 gram smör
  • 2 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • 1,5 dl mjölk
  • 4,5 dl vetemjöl

Glasyr:

  • 50 gram smör
  • 3 msk starkt kaffe
  • 1 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl florsocker

Gör så här:

1. Sätt på ugnen på 225°C. Ta fram en ugnsform, ca 25 x 35 (min var nog lite mindre). Klä formen med bakplåtspapper eller smörj formen med smör och bröa den.

2. Smält smöret och låt svalna.

3. Knäck äggen och tillsätt socker i en bunke.

4. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.

5. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kakao. Kakaon kan siktas om den är klumpig.

6. Rör med en slickepott.

7. Tillsätt sedan mjölk, vetemjöl och det smälta smöret.

8. Rör med slickepotten tills det blivit till en jämn smet.

9. Häll och bred ut smeten i formen.

10. Grädda i nedre delen av ugnen i 225°C i 10-15 minuter (känn med sticka).

11. Låt kakan svalna en stund innan du gör glasyren.

12. Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan.

13. Tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker.

14. Vispa till en jämn smet.

15. Bred glasyren över kakan medan glasyren fortfarande är varm.

16. Strö över kokosflingor. Låt glasyren stelna.

17. Skär kakan i fyrkantiga bitar när glasyren stelnat.

Sen är det bara att frysa in dom i en plastburk med lite smörpapper i mellan lagrena så har man färska kakor att bjuda på vid nästa fikabesök :)

4 kommentarer

Kommentarer är stängda.