Ett tips på vad man kan göra med Skinkschnitzel

Gokväll! Nu sitter jag här och har precis ätit denna goda rätt och nu känner jag mig sådär bra i kroppen som man gör när man varit ute på en joggingtur! Jaa trot eller ej men jag gjorde det även om vädret inte var det bästa.. bra jobbat Becca!! (man måste få ge sig själv en liten belöning tycker jag) och min belöning idag ska bli något gott.. ska strax inta det, mums :) Brukar ni belöna er med något?

Inspirationen till denna rätt fick jag på den här sidan, jag gjorde dock en liten egen touch på den.

Vill ni ha receptet?? Klart ni vill.. här kommer det :)

Ingredienser:

  • skinkschnitzel ( antal bestämmer du själv)
  • parmaskinka (antal efter hur många schnitzlarna)
  • skivor av cheddarost (antal efter hur många schnitzlar)
  • salt och peppar
  • tandpetare
  • vispgrädde ( så det täcker halva rulladerna)
  • kalvfond
  • soja
Gör så här:
Lägg en skiva ost och en skiva parmaskinka på varje schnitzel och salta och peppra lite grann. Rulla sedan ihop och fäst med två tandpetare (se bild nedan). Stek på medeltemperatur i panna med smör tills de fått fin färg, sänk sedan värmen lite. Häll i grädden och smaksätt med kalvfond och lite soja. Börja med ca 1 msk kalvfond, smaka sedan av och tillsätt mer om det behövs.
Servera med en fräsch sallad (om du äter enligt lchf) annars kan det nog vara gott med lite ugnsrostade rotfrukter.

 

Såhär såg det ut under matlagningens gång:

 

 

Sådär ja, mätt och belåten :)

 

Nu kommer det sitta fint i magen med lite efterrätt till filmen!

 

Kram Rebecka

 

2 kommentarer

Kommentarer är stängda.