Salted caramel kokostoppar med chokladbitar

De här kokostopparna såg jag att @Brinkenbakar la ut på sin instagram för någon vecka sedan, och de såg underbart goda ut! Vilket de visade sig också vara. Herregud! Kokostoppar tagna till en helt ny nivå. PROVA!

DET HÄR BEHÖVER DU:

  • 50 gram smör
  • 200 gram kokosflingor
  • 1 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 125 gram dulche de leche
  • 1 tsk vanilj (vaniljsocker, vaniljpulver eller vaniljpasta)
  • 0.5 tsk salt
  • 75 gram hackad mörk choklad

SÅ HÄR GÖR DU:

  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft (200 grader vanlig ugn).
  2. Smält smöret.
  3. Blanda kokosflingor, socker, ägg, vanilj, salt, dulce de leche och de smälta smöret. Tillsätt sedan den hackade chokladen.
  4. Klicka ut kakor och forma till toppar eller gör de runda, på ett bakplåtspapper på en plåt. Grädda i 13-15 minuter.
  5. Låt kakorna svalna på plåten.
  6. Förvara i kylen eller frys in till senare tillfälle.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *