Möra chili- och honungsmarinerade kycklingklubbor (ben)

Underbart goda kycklingben som marinerats under hela dagen och som blev sådär supermöra och goda. Perfekt att ta med på en knytis, eller ha med på sommarens picknick. Eller ja, det är alltid rätt med kyckling i för sig, ät när du vill med andra ord :)

INGREDIENSER

  • 1 kg kycklingben (frysta använde jag som jag tinat)
  • 2 msk honung
  • 2 msk soja
  • 2 msk rapsolja
  • 4 msk chilisås
  • några droppar tabasco
  • limesaft från 2 lime
  • 25 g färsk ingefära, skivad och i mindre bitar.
  • eventuellt en bit färsk chilipeppar för mer sting, hackad i små bitar.
  • salt och peppar

GÖR SÅ HÄR

  1. Om du har köpt frysta kycklingben bör du ta fram och tina dem dagen innan.
  2. Blanda allt till marinaden i en skål där alla kycklingben får plats.
  3. Lägg i kycklingben och blanda runt så att alla täcks av marinaden.
  4. Låt stå och marinera i kylen i några timmar, gärna en hel dag eller över natten.
  5. Sätt ugnen på 200 grader.
  6. Klä en plåt med bakplåtspapper och lägg sedan upp kycklingbenen.
  7. Sätt in i ugnen i cirka 45-60 minuter. Vänd efter halva tiden.
  8. Ta ut och ät dem varma, eller låt de svalna och ät dem kalla. Lika gott båda alternativen.