Mjuka och fluffiga tekakor

Det är precis så gott som det låter. Helt perfekta blev dem och jag är helt kär i min bakmaskin som gör jobbet åt mig att knåda. För att få tekakorna riktigt mjuka och härliga är tipset att när de kommer ut ur ugnen att direkt pensla dem med vatten. Det gör att den hårda ytan försvinner och de blir helt perfekt mjuka.

Receptet kommer från Fredriks fika, in och kika på hans blogg för det finns mängder av godsaker på hans sida.

INGREDIENSER

  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst rumsvarm
  • 2 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 12 dl vetemjöl (720 g)
  • 100 g rumsvarmt smör

GÖR SÅ HÄR

  1. Ta fram jästen och smöret ett tag innan bakningen så att det blir rumsvarmt.
  2. Ljumma mjölken i en kastrull till cirka 35-37 grader.
  3. Smula jästen i en bunke och lös upp jästen med mjölken.
  4. Tillsätt honung, salt, vetemjöl och det rumsvarma smöret och arbeta degen 10-15 minuter i bakmaskin.
  5. Täck bunken med en duk och låt degen jäsa i 30 minuter.
  6. Kavla ut degen på lätt mjölat bakbord till cirka 3-4mm tjock och stansa ut rundlar med hjälp av något runt föremål, glas eller liknande.
  7. Lägg på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 30 minuter under duk.
  8. Sätt ugnen på 225 grader.
  9. Baka tekakorna mitt i ugnen 6-8 minuter tills de har fått fin färg. Ha uppsikt på ugnen.
  10. Ta ut tekakorna och pensla ovansidan direkt med lite vatten. Lägg över dem på ett galler och låt de svalna helt på galler.
  11. Frys in direkt när de svalnat helt om de inte ska ätas direkt.