Oreo Churros

Det här mina vänner är ett recept jag hittat som jag försökt lista ut måtten på och modifierat något, då receptet var i US/UK mått.

En krämig fyllning, (frosting-aktigt) på en variant av kladdkakebotten, fast inte kladdig och inget socker i själva smeten. Haha, lite luddig beskrivning kanske. Den här kakan skulle säkert kunna få ett annat namn egentligen. Ursprungsreceptet heter i alla fall Oreo Churros, så jag kör på det jag med tills dess att jag kommer på något fiffigare namn.

INGREDIENSER

  • 10 st orreokakor
  • 2.4 dl mjöl (110 gram)
  • 0.6 dl kakao (30 gram)
  • 1 krm salt
  • 115 g smör
  • 2.4 dl vatten
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker att vända kakorna i
  • Fyllning:
  • 115 g smör
  • 1 tsk vaniljextrakt (eller så tar du vaniljpulver istället)
  • 115 g philadelphiaost
  • Cirka 3 dl florsocker
  • Fyllningen från orreokakorna

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Dela på kakorna försiktigt och skrapa försiktigt bort fyllningen från kakorna och lägg i en skål. Själva kexet lägger du i en matberedare.
  3. Mixa kexen i mixern slätt.
  4. Sikta ned vetemjöl, kakao, salt och kaksmulorna i en skål.
  5. Lägg smör och vatten i en kastrull och låt smälta ihop.
  6. Tag av smör-vattnet från plattan och tillsätt mjölblandningen.
  7. Vispa ihop för hand med visp och tillsätt sedan ägg och blanda ihop med en slickepott.
  8. Häll i smeten i en sprits med stjärntyll och spritsa ut cirka 12 kakor på bakplåtspappersklädd plåt.
  9. Grädda i ugnen i cirka 20-25 minuter.
  10. Ta ut kakorna och låt svalna.
  11. Gör under tiden fyllningen:
  12. Blanda ihop smör, philadelphia, oreokakfyllningen och vaniljextrakt i en skål och vispa ihop med elvisp. Tillsätt i florsocker i omgångar på låg hastighet.
  13. Vänd nu kakorna, som svalnat, i socker.
  14. Fyll sedan hälften av dem med krämfyllningen med hjälp av en sprits och rund tyll. Eller skippa det momentet och bred ut.
  15. Lägg ihop båda delarna och servera sedan.
  16. Förvaras i kylen.

Hoppas det smakar!