Kladdkaka med apelsin och chokladkräm

Hur gott är det inte med choklad kombinerat med apelsinsmak? Jag tycker det är supergott! I går fick jag en massa apelsinskal över efter att vi pressat apelsinjuice på morgonen och det var då jag kom på att jag borde baka något som innehöll just apelsinskal. Det här blev så kvällens efterrätt till mello. Såå gott!

INGREDIENSER

  • 300 gram smör
  • 3-4 dl strösocker
  • 4 st ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0.5 krm salt
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • finrivet skal av 1 apelsin

Chokladkräm

  • 100 gram smör
  • 0.5 dl kakao
  • 1 1/4 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk mjölk

Garnering

  • 2-3 rutor mörk choklad
  • finrivet skal av 1 apelsin

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Spänn fast ett bakpapper i botten på en rund form, cirka 25 cm i diameter, med löstagbar kant.
  2. Smält smöret i en kastrull som är stor nog att rymma hela smeten. Tillsätt socker, ägg, vaniljsocker och salt och blanda noga. Rör sist i mjölet.
  3. Häll av 1/4 av smeten i en skål. Blanda ner apelsinskalet i skålen.
  4. Blanda kakaon med resten av smeten och häll den i formen.
  5. Klicka i apelsinsmeten och dra runt med en sked till ett marmorerat mönster.
  6. Grädda i ugnen i 30 minuter. Och vill du ha den något kladdigare rekommenderar jag att ta ut kakan efter 25 minuter.
  7. Låt kakan svalna i formen och kyl den sedan, gärna till nästa dag.
  8. Chokladkräm: Skär smöret i bitar och mixa det mjukt och krämigt tillsammans med kakaon i en matberedare. Tillsätt florsocker, vaniljsocker och mjölk och mixa allt till en fluffig smörkräm.
  9. Lossa kakan från formen och bre över krämen. Skär chokladen i flagor med en vass kniv. Strö chokladflagor och apelsinskal över kakan.
  10. Servera som den är eller med en klick vispgrädde eller vaniljglass.