Chokladpudding utan ägg

En klassiker till efterrätt på Alla hjärtans dag fick bli den här hemmagjorda chokladpuddingen, som också toppades med den klassiska vispgrädden. Och eftersom den här är gjord utan ägg är det också en perfekt efterrätt till den som inte tål ägg. Hur bra? Festlig dessert som är perfekt att bjuda många på då den går att förbereda några dagar innan.

Inspiration från @Zeinaskitchen in och kika på hennes goda recept.

INGREDIENSER 6 portioner

  • 2.5 dl socker
  • 1 dl kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl majsstärkelse (maizena)
  • 0.5 tsk salt
  • 1 liter mjölk (3% fetthalt)
  • 4 msk smör

GÖR SÅ HÄR

  1. Lägg alla ingredienser förutom smöret i en kastrull och rör om innan du ställer kastrullen på värmen.
  2. Ställ kastrullen på spisen med medelvärme på och rör om hela tiden. När kakaon och majsstärkelsen lösts upp höjer du värmen. Sluta inte röra om, då finns risk att puddingen bränner sig i botten av kastrullen.
  3. När puddingen börjar småkoka och tjockna sänker du värmen och fortsätter röra om i cirka 3-4 min.
  4. Klicka sedan i smöret, rör om lite till och häll sedan upp i glas, eller i en skål om du hellre vill att gästerna själva ska välja hur mycket de vill ha.
  5. Låt svalna i rumstemperatur en stund och ställ sedan i kylen.
  6. Låt stelna i kylen i minst 2 timmar, gärna längre.
  7. Går att förbereda 1-2 dagar innan servering, förvara i kylen.
  8. Toppa med vispad grädde, hackad choklad och bär på toppen.
  9. Njut av denna klassiker till efterrätt!