Tilltugg: parmaskinka & melon på tandpetare

Idag bjuder jag på ett supergott och superlätt tilltugg som är perfekt att bjuda på som för-tugg innan middagen, som plockmat eller bara gör det och ät för att det är gott en lördagskväll. Melon och parmaskinka är en riktig höjdare tillsammans tycker jag – vad tycker du? Prova att göra det här tilltugget nästa gång tillfälle ges!

INGREDIENSER

  • 2 st galiameloner
  • 10 skivor parmaskinka
  • 1 kruka färsk basilika, bladen
  • 15-20 tandpetare eller tilltuggspinnar

GÖR SÅ HÄR

  1. Gör kulor med kuljärnet av melonerna. Har du inget kuljärn? Inga problem gör vanliga kuber med hjälp av kniv istället. Dock är receptet räknat på att få ut 30 kulor av melonerna.
  2. Börja med en melon och se hur många kulor du får ut.
  3. Dela sedan parmaskinka skivorna i hälften.
  4. Börja trä på en melonkula, skär den gärna lite i botten så att den kan stå upp på ett fat.
  5. Vik parmaskinka och trä sedan på den, fortsätt med en melonkula till och toppa med ett basilikablad.
  6. Ställ alla tilltugg på ett uppläggningsfat och ställ in i kylen fram till servering.
  7. Ät och njut!