Kycklingwok med kokosgrädde

Så sugen som jag har varit på att laga en riktigt god wok med kokosgrädde och röd currypasta i flera veckor och idag hände det äntligen – Så gott! Kokosgrädden var inköpt för många veckor sedan, likaså kycklingen som varit i frysen… men sen kom julen förbi och ja, det blev helt enkelt inte av. Så idag bjuder jag dig på en enkel variant av wok, varsågod och gör.

Inspiration på dagens middag kom från bloggen Johanna Tofteby – tack för det!

INGREDIENSER

  • 3 kycklingfiléer
  • 1 påse ekologiska wokgrönsaker
  • 1 burk kokosgrädde
  • 1 dl creme fraich
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk röd currypasta
  • 1 msk honung
  • En skvätt soja
  • Salt, peppar, paprikapulver och ingefära

GÖR SÅ HÄR

  1. Strimla kycklingen och fräs sedan i olja eller smör. Salta och peppra.
  2. Lägg kycklingen åt sidan en stund.
  3. Stek/woka sedan de frysta grönsakerna tills de mjuknat något.
  4. Lägg i kycklingen med grönsakerna och häll på kokosmjölken.
  5. Häll i creme fraich, currypasta, sambal oelek, soja, honung, kycklingfond och kryddorna (efter eget tycke och smak) och koka upp.
  6. Sänk plattan och låt det småputtra ett tag. Ta bort från plattan, låt den stå lite. Smakerna sätter sig bättre då.
  7. Servera med ris eller nudlar.

Wokad kyckling och grönsaker
Alla ingredienser i stekpannan som småputtrar
Serverad med ris